Thursday, December 29

wayang lagi...

Aku rasa kali ni balik kampung sangat best kot..
tak pernah sampai dua hari berturut-turut aku g menghadap wayang  kat mesra mall...
asik muka aku je kan yang masuk panggung tu...:-))
aku pun lagi la tak kisah malah teruja sebab tiket tersebut ditanggung beress!!!:-)
tapi yang tak menariknya, cerita yang kedua aku tengok tu agak boring....
aduyaiii, kesian kat pengarah tu, aku rasa cerita tu nampak glamour sebab ada pelakon Sam je kot...
dari sudut lain, ada mesej yang nak disampaikan tapi bagi aku amatla kebosanan duduk dalam panggung..
kadang-kadang aku sebagai penonton tak paham apa yang menjadi isu pada sesuatu cerita untuk membina skrip
hanya orang  seni je kot yang paham ..hihihi
tapi apa-apa pun, aku tetap sokong industri negara.. :-)

Tuesday, December 27

Ombak Rindu vs Ombak Mengganas

Lega yang teramat apabila kaki aku mula melangkah di bumi Kemasek..memang lupa segala-galanya pasal exam ke edit tesis ke..memang aku dah tak ingat apa-apa
sampai je kat kampung, dah macam-macam program yang ada dalam kepala aku ni
tapi yang paling best bila aku diajak untuk tengok Ombak Rindu buat kali keduanya,,biarlah orang cakap apa pun...yang penting tiket ditanggung!!! hahahaha
dapat jugak la aku berangan kali ke berapa entah pun aku tak tahu bila tengok heronya hehehe

~biar ombak menghempas pantai, namun pantai setia menanti ~


Dalam aku g tengok Ombak Rindu, tak lupa jugak kampung halamanku dilanda ombak besar....
dalam hati aku walaupun dah biasa dengan kejadian macam ni, tapi takut tu tetap ada
memang nervous giler bila orang kampung cakap ...
lariiiii!!!!air naik :-(( **cuak kejap**
tapi alhamdulillah, Allah masih melindungi kami,,,itu cuma air pasang besar
tapi tahap air nak tu agak luar biasa juga la
sampaikan malam-malam dah macam pesta air orang kampung duk tengok ombak
mak aku juga yang cool...
"kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai"
erkkk!!aku sendiri pun dah macam nak pindah hehehe

                    ~hakisan ombak yang semakin teruk~

Saturday, December 17

Bahagia vs Derita

Setiap orang mesti akan merasai bahagia...
aku di alam bahagia atau derita??hehehe
bahagia untuk menantikan saat itu tapi derita untuk menyelesaikan tanggungjawab :-((
tapi aku berdoa agar saat itu akan tiba dengan izin-NYA


agak jiwang jugak rupanya aku ni...
tapi untuk diri dan kebahagiaan tidak salah rasanya..hihihi
seronok juga melihat rakan-rakan aku bahagia sekarang..
yang derita...sabarla,itu semua ujian dari-NYA




:: Macam mana kalau kes "Derita Merindu ;-))".

Friday, December 16

Lega Dalam Gelisah

Tepat je jam 12.45p.m bersamaan 17hb 12 2011...perkataan yang aku boleh cakap ..LEGAAA!!
pada waktu aku menaip ni pun, mungkin ada lagi rakan-rakan seperjuangan aku yang tengah bertarung empat mata dengan penilai Projek Ilmiah Tahun Akhir..namun aku yakin semua rakan aku dapat melaksanakan dengan jaya...berbalik pada entry aku kali ini...
sebetulnya memang aku lega tapi yang menjadi gelisah adalah markah yang akan diperolehi...
aku betul-betul dalam gelisah...
Perasaan berdebar untuk pembentangan tak usah nak cakap la...
sampaikan aku rasa nak cucuk pendrive pun tak masuk  tadi..
bahasa yang mulanya aku kawal terlepas jugak dialek hahahhaha....buat muka selamba je la ye dok??:-))
Penilai aku boleh dikatakan baik dan O.K.!!! cuma markah 30% di tangannya...
besar nilainya tu..
70% lagi ditangan penyelia aku....
bolehkan aku mencapai target???
aduyaiiii...risau ni,,,

::sambil layan lagu band KC...pusing...pusing..pusing..dengar dari dalam bilik je pun :-))

Thursday, December 15

Doa ku Buat mu

Bila malam tiba, otak aku pun dah penat bekerja...menda yang pertama aku akan ingat..tentulah dia yang agak jauh tapi dekat dihati ...;-)) *pasni nak kena posting dekat2 dengan tettttt ni*
Tiada apa yang lebih indah apabila mengingati dirimu yang sentiasa menjadi tetamu hati ku...*agak jiwang kan*
Setiap hari aku akan berdoa agar kita menemui jalan yang satu untuk menuju ke jalan yang diredhai- NYA, *mestila kahwin kan..aminn...*
Kalau tak tengok sehari, mesti kerja aku tak menentu ;-p
Walau tak dapat tengok live...mestila laman sosial menjadi penghubung...ni tetibe terasa nak balik kampung...
Indahnya perasaan kan...hehehe,
teringat plak waktu-waktu bertemu...macam nak putar semula je masa tu hehehe

::kesimpulannya = kena balik rumah lepaskan rindu...tengok tempat bertemu pun jadila sebab tettt berada jauh sekarang ni atas tuntutan kehidupan :-((

Wednesday, December 14

Layannnn....

video




Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku


Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung


Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku


Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya


Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

:: dah berkali-kali lagu ni aku dengar..konpius aku..lagu yang best ke atau penangan "Hariz"  :-p
masa mula-mula dengar macam tak best je lagu ni...tapi bila paham liriknya..amat menyentuh perasaan..
sangat melankolik :-)

Rindu untuk ketemu dengan mu :-)

Tajuk entry agak mengujakan hati aku....memang terasa rindu bangat mau ketemu dengan mu...:-)
khas untuk mu sahabat yang berada di Kemasik...ala-ala buat ucapan kat radio plak aku rasa hehehe
untuk Qema, bila dah baca jangan lupa komen ...ni aku buat khas untuk mu ni Qema hehehe
aku rindu nak g makan kat Kerteh, rindu nak dating kat Mesra Mall sambil cuci mata..dah lama mata aku tak orang-orang kuning ni hahahaha
aku tengah berusaha nak balik study week nanti..boleh la kita keluar dating hehehe
simpan banyak-banyak dana untuk aku ye orang yang dah kerja :-p

  ~dulu kala di Putrajaya~ 
`


~sweet tak kita ma ~ hahaha

*ma, sesuai dah jadi madu* hahahaha (saja aku bold ni) :-p


p/s : simpan banyak-banyak dana untuk belanja aku ye orang yang dah kerja :-p

F.Y.P

Final Year Project!!!...sedar tak sedar dah masuk sisa-sisa terakhir untuk menghabiskan projek tahun akhir aku...teringat kembali waktu pertama kali nak memperoleh tajuk projek..hanya yang mengalaminya sahaja dapat mengetahu perasaan waktu itu...berulang kali berjumpa dengan penyelia...terpaksa pulang lewat dari biasa sewaktu cuti semester...berkampung di library dan macam-macam pengalaman...
tapi sekarang bila aku sudah menaip ke bahagian penghargaan..hanya yang dapat aku luahkan WOW!!! 
DAH NAK SIAP RUPANYA !!!
tetapi..proses mengedit tetap berjalan macam jam yang berputar huhuhu


 ~proses menyiapkan projek tahun akhir...keadaan bilik masih lagi terkawal & stok makanan yang sedia menjadi teman :-)


mula berangan ~ kulit hadapan yang bakal dijilidkan~ *merah hati vs tulisan emas*

:: sudah tahun akhir ..luv PBMP 2008/2012::

Thursday, December 1

Rindu untuk menulis

Alahaiiii ayu...waktu-waktu macam ni la aku tetiba rasa rindu nak menconteng blog aku ni...waktu genting bagi mahasiswa ..apa lagi kalau bukan ESEIMEN.. :-(
tapi dalam kalut menyiapkan tugasan aku ni, aku sempat mencuri masa untuk melepaskan rindu pada blog ni...*mencuri masa tak berdosa kan* hehehe
biarla sedikit yang aku dapat coretkan, tapi yang pasti rinduku terubat :-)
sebenarnya aku sangat-sangat risau sekarang ni...bukan sebab eseimen sebab aku dah terbiasa siapkan last minute ni hehehe tapi ada yang lebih penting ku kira...laptop kesayangan aku ni...waktu-waktu macam ni dia nak merajuk..jangan lah wat aku risau wahai lappy ku :-(( 
~bertahanlah dell ku~


p/s :tapi kesihatan kakakku lebih merisaukan aku walaupun aku tak tunjukkan kepadanya,,semoga kakak ku cepat sembuh ..aminnn